« van 2 »

Van 2013 tot 2014 heeft Karel Buijn vormgeving in samenwerking met Donald Janssen Ontwerpers gewerkt aan de tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’ voor Huis Doorn.

 

In het voormalig garagegebouw op het landgoed van Huis Doorn is een permanente tentoonstelling gerealiseerd waar het verhaal verteld wordt van Nederland in de Eerste Wereldoorlog.

Het gebouw is volledig gerestaureerd en uitgebreid met een moderne kas. In de kas bevindt zich de entree, een tijdelijke expo ruimte en kinderhoek. De daadwerkelijke tentoonstelling begint in de garage zelf met een introductiefilm.

De inrichting is verder speels en kleurrijk, maar bevat zeer veel informatie door gebruik van speciaal gemaakte films, interactieve touchscreens, vitrines, tekstpanelen en geluidsfragmenten. Het is een ontdekkingstocht door de verschillende subthema’s, zoals schaarste, spionage, smokkel en opstand.

Houvast en Europese context krijgt de bezoeker door een 15 meter lange, 3,5 meter hoge grafische wand met tijdslijn. Hier wordt met tekst, beeld en historische kaarten de chronologie getoond van de gebeurtenissen in Europa en de rest van de wereld tussen 1870 en 1920.

Voor kinderen is een educatief programma ontwikkeld en een ‘speelhoek’ gemaakt met o.a. een groot ‘Mensch erger je niet’ met WWI soldaten en een mechanisch ‘loopgraven/voetbalspel’.

De tentoonstelling werd in september 2014 feestelijk geopend door HKH Prinses Beatrix.

Loop hieronder virtueel door de tentoonstelling!
Kijk om je heen door te klikken-en-slepen;
ga door de ruimte heen door op hotspots (kruisjes) te klikken.
[pano file=”http://www.buijn.com/doorn_pano/pano_entree garage01_bew1.html”]

geopend: 2014

opdrachtgever: Huis Doorn

in samenwerking met: Donald Janssen Ontwerpers, Heijmerink Wagemakers, Van IWaarden, Smiemans kassenbouw

werkzaamheden: ruimtelijk, grafisch, 3D maquettes, AV (video montages en interactieve touchscreens)

oppervlakte: 350m²

Soort: permanent